Kategorier
Okategoriserade

Tredjepartslogistik – ett smartare val 

Hur kan det komma sig att vissa företag blir framgångsrikare än andra – trots att man i grund och botten har samma typ av tjänster och produkter? I många fall så kan förklaringen ligga i att de mer framgångsrika företagen lärt sig att strypa onödiga kostnader. I kombination med att man tar bort tidskrävande flaskhalsar så kan man också fokusera på kärnan i verksamheten.

 Mindre framgångsrika företag kan i grunden ha en bättre produkt, men tappar bollen genom att lägga både tid och pengar på saker som man inte kan hantera. Genom att ta professionell hjälp och genom att välja en trygg partner för logistik så kan man också få en mer skräddarsydd kostym och växa på ett naturligt sätt. 

Företag som väljer tredjepartslogistik blir ofta vinnare, av den enkla anledningen att man väljer bort de saker man inte har professionell kunskap om – och fokuserar på det man kan och klarar av. Det logistiska pusslet – lagerhållning, packning, transport, returhantering och så vidare – sköts via en partner inom tredjepartslogistik och genom detta så skapas också ett flöde genom verksamheten som i slutändan innebär en ökad omsättning. Att välja tredjepartslogistik är att göra ett smartare val. 

Tredjepartslogistik – välj rätt partner 

Viktigt är emellertid att förstå att tredjepartslogistik per se inte kommer att innebära en ökad vinst och en bättre omsättning. Det handlar också om att välja rätt partner. Här är två nycklar: erfarenhet och flexibilitet. Den partner du väljer ska ha byggt upp en verksamhet med många kunder och där allt från lagerhållning till transport har givna system och lösningar.

 Utöver detta så ska företaget också kunna identifiera dina unika behov – och erbjuda en tjänst som möter dessa. Flexibiliteten ska synas vid exempelvis högsäsong då tjänsten ska kunna skalas upp, och samtidigt ner i samband med att lågsäsonger infaller. Genom att välja rätt partner inom tredjepartslogistik kan ditt företag ta nästa steg.